Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2017

 Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μία ετήσια συν-διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ), η οποία ξεκίνησε το 2012 (με 3.500 τότε δρομείς) και φέτος, την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη φορά με όριο συμμετοχών τους 20.000 δρομείς.
Από το 2016, o Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξάγεται πάντα την 3η Κυριακή του Μαρτίου, στην αρχή της Άνοιξης, με στόχο να προσελκύει χιλιάδες μυημένους δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Ημιμαραθώνιος) αλλά και απλούς πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα μεγάλο μαζικό δρομικό γεγονός (Αγώνες Δρόμου 3 & 5χλμ). Ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει χιλιάδες νέους φοιτητές από την Ευρώπη, την Αμερική και όλες τις ηπείρους που θα θέλουν να αξιοποιήσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους (spring break), δοκιμάζοντας την καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, γνωρίζοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και της ομορφιές της Ελλάδας, ζώντας τον πολιτισμό, την ιστορία και την έντονη ζωή της Αθήνας, καταγράφοντας μοναδικές εμπειρίες ζωής μέσα από την ομαδική συμμετοχή τους σε ένα μαζικό γεγονός στο κέντρο μίας εκ των πλέον ιστορικών πόλεων του κόσμου 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας (www.athinahalfmarathon.gr) δεν έχει καμία σχέση και συνεργασία με μία άλλη διοργάνωση που γίνεται άλλο μήνα της άνοιξης στην Αττική και εκτός των ορίων του Δήμου Αθήνας και χρησιμοποιεί στον τίτλο της, αλλά και διαδικτυακά, τη φράση 'Ημιμαραθώνιος Αθήνας' («athenshalfmarathon»), ενώ δεν γίνεται στην Αθήνα και δεν έχει την έγκριση του Δήμου Αθήνας και του ΣΕΓΑΣ.
Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), η οποία έχει την έδρα της στην Αθήνα, και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος εκφράζεται μέσα από το trademark GREECE
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) επίσημα μετρημένους και ηλεκτρονικά χρονομετρούμενους αγώνες και ένα μη-χρονομετρούμενο αγώνα για παιδιά και ΑμεΑ:
(4) Αγώνας Παιδιών & ΑμεΑ (για παιδιά, ΑμεΑ και αθλητές Special Olympics)
Όλοι οι αγώνες δρόμου του Ημιμαραθωνίου Αθήνας έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην καρδιά της Αθήνας, την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, διανύοντας διαφορετικές διαδρομές στο ιστορικό κέντρο και τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης των πολλών χιλιετιών. Διεξάγονται σε κλειστές και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές (δείτε τους σχετικούς χάρτες), με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και Τροχαία Αθηνών) και χιλιάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από το Εθελοντικό Πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, στο οποίο συμμετέχουν μία σειρά από εθελοντικές οργανώσεις και φορείς όπως η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, η Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνίας και Διάσωσης RSF Hellas, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Εθελοντών-Συνεχιστών ΑΘΗΝΑ 2004, ο Σύλλογος «Εθελούσιοι» - Εθελοντές Αθλητισμού & Πολιτισμού.
Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει Κύριο Χορηγό την ERGO, μεταδίδεται ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), στηρίζεται από όλους τους Μεγάλους Χορηγούς, Επίσημους Χορηγούς και Επίσημους Υποστηρικτές του χορηγικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ, καθώς από Χορηγούς Επικοινωνίας και Θεσμικούς Συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ οι οποίοι συμβάλουν τα μέγιστα στην προβολή και άρτια διεξαγωγή του.   
Οι εγγραφές στους αγώνες υποβάλλονται ατομικά ή ομαδικά (τουλάχιστον 10 δρομείς), ενώ στην περίπτωση του Αγώνα 3χλμ υπάρχει και δυνατότητα "οικογενειακής" εγγραφής (για ακριβώς 4 δρομείς-μέλη οικογένειας). Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει να εγγραφεί σε ένα από τα τρία (3) επίπεδα εγγραφής, με διαφορετική συνδρομή ανά αγώνα:
(1) Βασικό Επίπεδο
• Προσωποποιημένος Αριθμός Συμμετοχής (εφόσον η εγγραφή γίνει μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται το όνομα του δρομέα τυπώνεται επανω στον αριθμό) 
• Chip Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης (ενσωματωμένο στον Αριθμό Συμμετοχής)
• Ασφαλής Διαχείριση Ρουχισμού δρομέα κατά τη διάρκεια του  αγώνα
• Ασφάλιση από Ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα από την ERGO
• Περίθαλψη από Ιατρικό Προσωπικό και Διασώστες του ΕΕΣ, 
• Υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα με ενεργειακά ισοτονικά ποτά POWERADE (μόνο στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο), εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ, μπανάνες CHIQUITA, ενεργειακά gel GU (μόνο στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο), μπάρες δημητριακών ΔΕΛΤΑ 
• Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού του αγώνα
• Παροχή Ισοθερμικών Κουβερτών της DHL Express
• Υπηρεσίες Μασάζ
• Αποτελέσματα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης (Μικτό και Καθαρό χρόνο)
• Πιστοποιητικό Συμμετοχής στον αγώνα (downloaded)
(2) Ενισχυμένο Επίπεδο
• Όλες οι υπηρεσίες του Βασικού Επιπέδου και επιπλέον το Επίσημο T-Shirt του αγώνα (τεχνικό t-shirt adidas
(3) Πλήρες Επίπεδο
• Όλες τις υπηρεσίες του Βασικού και Ενισχυμένου Επιπέδου και επιπλέον κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δίκτυο της Αθήνας για 6 ημέρες (3 ημέρες πριν τον αγώνα, την Κυριακή του αγώνα και 2 μέρες μετά) και έκπτωση για το Μουσείο της Ακρόπολης
Κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής για κάποιον από τους αγώνες δρόμου του Ημιμαραθωνίου Αθήνας (ατομική, ομαδική ή οικογενειακή συμμετοχή), ο δρομέας μπορεί να επιλέξει τη συμμετοχή του και στο Κοινωνικό Πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας μέσα από την επιλογή της οικονομικής ενίσχυσης μίας εκ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που επίσημα συνεργάζονται και επιτελούν κοινωνικό έργο στο πλαίσιο της διοργάνωσης και οι οποίες αναφέρονται επάνω στην αίτηση συμμετοχής.  
Επιπλέον, όλοι οι δρομείς, 24 ώρες μετά τον αγώνα, έχουν τη δυνατότητα να δουν τις προσωπικές φωτογραφίες και video από τον τερματισμό τους και να τις παραγγείλουν/αγοράσουν σε διάφορες μορφές, εφόσον το επιθυμούν, επισκεπτόμενοι το διαδικτυακό χώρο του διεθνών αναγνωρισμένου  Φωτογραφικού Πρακτορείου Marathon-Photos.com, το οποίο συνεργάζεται με το ΣΕΓΑΣ και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής αυτής της υπηρεσίας στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.  
Οι εγγραφές στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας ανοίγουν συνήθως 2-4 μήνες πριν το γεγονός και οι δρομείς εγγράφονται ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.athinahalfmarathon.gr). Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται (1) με πιστωτική κάρτα, (2) μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ΣΕΓΑΣ ή (3) στο Γραφείο Μαραθωνίου και το Λογιστήριο του ΣΕΓΑΣ.  
Οι δρομείς που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους έχοντας καταβάλει εγκαίρως τη συνδρομή συμμετοχής τους για έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης, παραλαμβάνουν την τσάντα με τον αριθμό/chip συμμετοχής τους και ότι άλλο περιλαμβάνει η εγγραφή τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο συν-λειτουργεί μαζί με την Athens Hal Marathon EXPO τις 3 ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) πριν από τον Αγώνα, στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ.
Για και περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές των αγώνων, τον τρόπο εγγραφής, τις παροχές, τους συν-διοργανωτές, το Κέντρο Εγγραφών και την EXPO του Ημιμαραθωνίου, τους Θεσμικούς Συνεργάτες και τους Χορηγούς του Αγώνα, το Κοινωνικό Πρόγραμμα και τις Συνεργαζόμενες ΜΚΟ, το Εθελοντικό Πρόγραμμα και τις συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις και φορείς, μπορείτε να περιηγηθείτε στο παρόντα διαδικτυακό χώρο της διοργάνωσης.


Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι τουλάχιστον το 1999 και μεγαλύτεροι).
Κέντρο Εγγραφών Διοργάνωσης: HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ
Το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης από όπου όλοι οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον Αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου 2017: 10.00 – 20.00
ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία: Η  εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δίνεται μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου
Διαδρομή: Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ.  Κωνσταντ΄νου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) στο καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη
Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.
Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3 ώρες. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12.10μμ.

Υγεία Συμμετεχόντων
Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικά προβλήματα. Επίσης, συστήνεται σε όλους  τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να προβούν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο προτού της συμμετοχής τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθμοί υποστήριξης
Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς υποστήριξης στη διαδρομή. Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου Δρόμου διατίθεται επίσης ισοτονικό ποτό σε έναν ενδιάμεσο σταθμό και τον Τερματισμό.

Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες  της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Χρηματικά Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν επιτυχώς τον αγώνα απονέμεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου