8ος Taygetos Challenge

8ος Taygetos Challenge


1. ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα,  οφείλει να τους σεβαστεί και να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας και  των κριτών του αγώνα.
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν ενήλικοι άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στη διαδρομή Marathon Ανδρών Μ1 (18-29), Μ2 (30-39), Μ3 (40-49), Μ4 (50+), Γυναικών W1(18-39), W2(40+). Στη διαδρομή Experience Ανδρών Μ1 (18-29), Μ2 (30-39), Μ3 (40-49), Μ4 (50+), Γυναικών W1(18-39), W2(40+) και στη διαδρομή Fun Ανδρών (18+) και Γυναικών (18+).
4. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Το TAYGETOS CHALLENGE θα γίνει το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου 2016 και αποτελείται από δύο αγώνες. Ο πρώτος αγώνας με την επωνυμία Vertical Speed θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 14.00 στη θέση Ακουμπίτσα  η οποία βρίσκεται 1700 μέτρα νότια της Καρδαμύλης στο παραλιακό δρόμο προς Στούπα. Ο δεύτερος αγώνας με την επωνυμία Taygetos Mountain Marathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08.00 από την πλατεία της Καρδαμύλης. Ο αγώνας κλείνει 9 ώρες μετά την εκκίνηση.Ταυτόχρονα δίνεται και η εκκίνηση των αγώνων Experience και Fun . Η τελετή απονομής στους νικητές των κατηγοριών και των τριών αγώνων θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 16:00.
5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες ορίζεται ως εξής: 25 Ευρώ και για τους αγώνες Vertical & Marathon, 20 ευρώ για τους αγώνες Vertical & Experience και 10 ευρώ για τον αγώνα Fun. Αν κάποιος αθλητής θελήσει να τρέξει σε ένα μόνο αγώνα το αντίτιμο συμμετοχής παραμένει το ίδιο.  Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή τη στιγμή που έχουν αποσταλεί όλα τα έντυπα συμμετοχής, συμπληρωμένα στη γραμματεία του αγώνα και έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα. Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο θα επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών.
6. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση. Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η Δευτέρα 21 Μαρτίου 2015.
7. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Το μήκος της διαδρομής του Vertical Speed   είναι 650 μέτρα με θετική υψομετρική διαφορά 150 μέτρα. Η διαδρομή ακολουθεί πετρόκτιστο και χωμάτινο μονοπάτι. Το μήκος της διαδρομής του Taygetos Mountain Marathon  είναι περίπου 37 χιλιόμετρα με 2300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Το μήκος της διαδρομής Taygetos Experience είναι 20 χλμ με 1150 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βράχινο πεδίο  Είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και δεν απαιτεί γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει. Επιπλέον θα υπάρχουν ταινία έργου, ταμπελάκια κατεύθυνσης-αλλαγής πορείας. Το μήκος της διαδρομής Fun είναι 5 χλμ με 150 μέτρα θετικής υψομετρικής διφοράς.
8. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ. Τη χρονομέτρηση του αγώνα έχει αναλάβει η Chronosystem. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα και 3 σημεία ελέγχου χρόνου.
9. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού μόνο για τη μεγάλη διαδρομή και βρίσκεται στον 4ο σταθμό (20 χλμ) όπου οι αθλητές πρέπει να έχουν περάσει μέχρι τις 13:00. Ο αγώνας κλείνει 9 ώρες μετά την εκκίνηση. Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο των 9 ωρών θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και είναι άκυροι.  
10. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.
11. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος, εφόσον του ζητηθεί, να τραβηχτεί στην άκρη ώστε να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια η προσπέρασή του.
12 .ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.
13. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε απορρίμματος ή υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.
14. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας όπου θα παρέχονται στους συμμετέχοντες νερό, τζελάκια ενέργειας.
15. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Υπάρχουν 6 σταθμοί ελέγχου όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.
16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να κουβαλούν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Συστήνονται όμως τα εξής: Μικρό σακίδιο, Αντιανεμικό, Στερεά τροφή, Ασκός νερού, Ελαστικός επίδεσμος, Σφυρίχτρα.
17. ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσουΡίψη απορριμμάτων Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μh παρουσία σε σταθμό ελέγχου. Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών. Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα. Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.         
18. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική και δεν δέχεται καμία ένσταση.
19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.
20. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τη διαδρομή για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε πλήρη ετοιμότητα θα υπάρχει ομάδα Διάσωσης, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, γιατρός και ασθενοφόρο.
21. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τη διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.
22. ΕΠΑΘΛΑ. Oι νικητές του TAYGETOS CHALLENGE οι οποίοι προκύπτουν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων με το σύστημα πόντων το οποίο ορίζεται ως εξής: 1ος-100, 2ος-90, 3ος-82, 4ος-76, 5ος-72, 6ος-70, 7ος-69, 8ος-68 κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών τα αποτελέσματα θα βγουν με βαθμούς χρόνου οι οποίοι προκύπτουν από τον τύπο:
Βαθμοί χρόνου= Χρόνος πρώτου / Χρόνο αθλητή Χ 100.                                                      
Οι τρεις πρώτοι νικητές των κατηγοριών  θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν στο χρονικό όριο των 9 ωρών. Δώρα των χορηγών, αν υπάρχουν,  θα μοιραστούν σε κλήρωση, που θα γίνει με τον αριθμό συμμετοχής, μετά το πέρας των απονομών και παρευρίσκονται στο χώρο.
23. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, κατά τη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.
24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον, έχουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτούς και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρξει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.
25. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου